2011. március 15., kedd

Böjt és nemzeti ünnep Érselénden


Az érseléndi református gyülekezetben Böjtfő vasárnapján nemcsak a böjti időszak kezdetén kérték Isten vétektől tisztító erejét, hanem az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra is emlékeztek.

Egyedül Isten képes felépíteni a romokat, beplántálni a pusztát, benépesíteni a várost, de csak akkor, ha megtisztítja előtte népét minden bűntől. Így akár egy egész nemzetnek, egyháznak azért kellene imádkoznia, sőt böjtölnie, hogy Isten legyen az, aki felépíti és megtartja őt - hangzott Oroszi Kálmán lelkész igehirdetésében az Ezékiel próféta könyvéből vett igerész alapján (Ezék 36,33-38).

Az igehirdetést követően került sor helybeli fiatalok és gyermekek ünnepi verses műsorára, melyre Kaba János történelem- és irodalom-kedvelő keresztyén testvérünk készítette fel őket. Reméljük, hogy az "Isten, család, haza" értékrendet a következő nemzedékek is megtartják.




Az istentisztelet záró részében sorra kerülő böjtfővasárnapi úrvacsorával közel 30-an éltek. Gyülekezetünk és népünk jövőjét imáink során és a Himnusz eléneklésével is Isten kegyelmébe ajánlottuk.

Oroszi Kálmán
érseléndi lelkipásztor